Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η αβάσταχτη ελαφρότητα μας.


Ολοένα και περισσότεροι φίλοι και γνωστοί ετοιμάζουν τα πράγματα τους για εξωτερικό.Ολλανδία,Αγγλία,Γερμανία..Απογοητευμένοι νέοι από το ελληνικό γίγνεσθαι ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο.Αυτοί που μένουμε ακόμα πίσω καταλήγουμε να αναλύουμε και να σκεφτόμαστε το πώς και το γιατί η χώρα κατέληξε εδώ.
Προσωπικά πιστεύω, ότι η οικονομική κατάρρευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική μας παρακμή.Η ανάγκη του φαίνεσθαι έκανε χρόνια τώρα στην άκρη το είναι.Η αρχή έχω χάσει το πότε έγινε.Βλέπω μονάχα τα δημιουργήματά της,τη νέα γενιά που πασχίζει κάπως διχασμένη να βρει μια ουσία συχνά μέσα στο κενό.Γύρω μια κοινωνία νέων εγκλωβισμένη σε ένα κακοπαιγμένο life style της Αμερικανο-Ευρώπης, φορμαρισμένο με λίγο επανάσταση από Che και αντικομφορμισμό από τέχνη.Διαμάντια διάσπαρτα στη μάζα αυτή,παιδιά με μυαλό γνώσεις και όνειρα που δεν υπαγορεύονται από ρούχα,λεφτά και wanna be καλλιτέχνης.Αρκετά έξυπνοι που να αναγνωρίζουν τα πραγματικά ταλέντα τους χωρίς να προσπαθούν να πείσουν ως και τους εαυτούς τους ότι είναι κάτι άλλο.Η χώρα πρέπει να παράγει και κάτι εκτός τεχνών,γκλαμουριάς.Χρειάζεται και εργατικό δυναμικό.
Μια γενιά που δεν έχει να ζηλέψει νομίζω τίποτα από αυτή της Αμερικής. Αμερικανάκια γίναμε φίλοι μου πράγματι.Παχύσαρκα μυαλά, γεμισμένα με σκουπίδια πρότυπα, εθισμένα εντέλει στη βλακεία.Πλέον επιπλέει η νεκρή ύλη,η μετριότητα(για να μην πω τα σκατά) και όλοι αυτοί οι φελλοί είναι στα μέσα και τα έξω ενός πράγματος που είναι η ''φάση''.
Επανάσταση σε Σύνταγμα και Λευκό να βλέπεις φάτσες που πάνε κυρίως για τη ''φάση'' και στη συνέχεια να πνίγουν την αγανάκτηση τους σε mojito με 5 ευρώ.Και τώρα που όλο αυτό δεν είναι in , σπάει και το κίνημα αυτό των Αγανακτησμένων.Εντάξει τις είδαμε τις φώτο σου που ήσουν και εσύ εκει.Αλίμονο το fb γέμισε από αυτές.Ξαφνικά νιώσαμε το ζόρι μιας και στις πορείες πριν κάποια χρόνια πήγαιναν οι ρέμπελοι ή οι μπάχαλοι ή οι αναρχοαυτόνομοι.Τώρα όμως που έγινε trend ως και καντίνα μας βάλαμε γιατί επανάσταση χωρίς διπλό hot-dog και μπύρα που ανεβαίνει 0,50 ευρώ την ώρα δεν γίνεται!
Να είναι καλά το Άγιο Fb και σε αυτό.Κοινωνιολογική ανάλυση δωρεάν σου παρέχει.Status με επιθυμίες και σκέψεις.Αν οι νέοι 20-30 ονειρεύονται μόνο μπάλα,Club Vogue,τακούνι,Gucci,ποτά,πάρτυ, ναρκωτικά,φωτογραφίες με κοντινά μόνο και σουφρωμένα χειλάκια και κάτι κακογραμμένα κειμενάκια τότε μου λύθηκε η απορία γιατί βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο.
Αποθεώσαμε το look έχω σκύλο αλλά βρωμίζει την πόλη πίσω μας και να γεμίζει αδέσποτα η πόλη όταν γίναμε hipster.Retro τέχνη που αν δεν γνωρίζεις δεν ζεις.Σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε αλλά αμπελοφιλοσοφούμε με μπάφους και ατέλειωτα ποτά.Και είμαστε επιεικής με τους εαυτούς μας γιατί είμαστε νέοι και μας βολεύει να κατηγορούμε θείους και γονείς.
Ο Έλληνας με διώχνει οι άνθρωποι και όχι η χώρα.Εσύ και εγώ που δεν έχουμε την καθαριότητα για πολιτισμό καθώς
επίσης και την κοινωνική συμπεριφορά.Τον ευθύ λόγο και όχι το pr για τρόπο ζωής.Ζηλεύω αυτά που εκλείπουν τελευταία, τα ανοιχτά μυαλά από προβληματισμούς γεμισμένα και πράξεις και όχι τα ''ανοιχτά'' από τα κολλημένα 3φυλλα και το αλκοόλ. Κυρίως όμως : Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ΄ευτελείας και φιλοσοφούμεν μετά μεγάλης μαλακίας..
Αφού μπορούμε κατα βάθος να κάνουμε την αλλαγή γιατί δεν θέλουμε;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου